Η συμπλήρωση των δηλώσεων είναι απλή, όσοι όμως συναντήσουν δυσκολίες,μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Γραφείου Κτηματογράφησης. Επιπλέον, στο Γραφείο Κτηματογράφησης  θα διατίθενται οδηγίες αλλά και συμπληρωμένα υποδείγματα, καθώς επίσης και κατάλογος στον οποίο θα περιλαμβάνονται τα έγγραφα που υποβάλλονται μαζί με τη δήλωση.

Εξειδικευμένες μονάδες ενημέρωσης κοινού και παροχής οιασδήποτε τεχνικής και νομικής βοήθειας που θα δραστηριοποιούνται στη Νεάπολη Βοιών, στους Μολάους, στην Αρεόπολη και στις Κροκεές, θα επισκέπτονται περιοδικά όλους τους οικισμούς των εμπλεκόμενων Δήμων. Έτσι θα ενημερωθείτε έγκαιρα και υπεύθυνα, χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να μεταβείτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Θα μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα επισκέψεων κάθε τρέχοντος μηνός των ομάδων της Κοινοπραξίας Γεωκαταγραφή, επίσημου αναδόχου του Εθνικού Κτηματολογίου, πατώντας εδώ.

Πριν την υποβολή ερωτήματος,ανατρέξτε στην ενότητα ''Συχνές Ερωτήσεις'' όπου μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις σε ήδη υποβληθέντα ερωτήματα πολιτών.

Επιπρόσθετα των προαναφερθέντων, μπορείτε να υποβάλλετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης και εν γένει για την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα, Μονεμβασιάς και Σπάρτης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω FaceBook
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.